Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nazister tar på sig sabotaget mot pridetrappan

Nordiska motståndsrörelsen skriver på sin sajt att det var nationalsocialistiska aktivister som kastade färg över den regnbågsfärgade trappen i Falun.

Annons

Det var under natten mot måndagen som den regnbågsfärgade trappen förstördes genom att någon eller några kastat vit färg över den.

TV-repris: De förmedlade kärlek vid den saboterade Pridetrappan

LÄS MER: Pridetrappan saboterad – "Det är ju för djävligt"

Under måndagsförmiddagen träffade Dala-Demokraten två representanter från We Are Dalarna på plats som klistrade upp hjärtformade post-itlappar i ett försök att sanera.

Pridetrappan i Falun utsattes för sabotage under natten mot måndagen. Amanda Carlsson klistrar här upp hjärtformade post-itlappar som en motaktion.

På tisdagen publicerade nazistiska Nordiska motståndsrörelsen att det var nationalsocialistiska aktivister som "målade över dekadent homotrappa i Falun".

Två hinkar målarfärg användes när pridetrappan saboterades.

LÄS OCKSÅ: Sabotaget mot pridetrappan: "Man blir inte förvånad längre"

Falu kommun berättar på sin sajt att det i dag finns pengar för att måla om trappen men att man först ska stämma av med miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen när den planerade byggnationen i området kommer att starta.

På Nordiska Motståndsrörelsens sajt, Nordfront, publicerades under tisdagen även en bild på en brinnande prideflagga i samband med en kräftskiva som ett av organisationens nästen anordnat.