Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förskola och två dagisavdelningar lättar på trycket

Annons

FALUN
Mormorsgatan ska få ny förskola. Det är akut brist i förskoleplatser i Falun. Ungdomsverksamheten Arenan blir kvar. Men den kommer att få sällskap med en Familjecentral med öppen förskola plus två helt nya daghemsavdelningar.
- Vi tyckte det var ett bra förslag, och allt ryms i lokalerna,m säger kommunalrådet Dan Westerberg, c.

I distriktet Berget, där Mormorsgatan ligger, är bristen på daghemsplatser akut. Nu kommer ett förslag som något lättar på trycket.
Det är kommunstyrelsens allmänna utskott som föreslår att två nya dagshemavdelningar placeras i kommunens lokaler på Mormorsgatan. Där finns KomVux med Svenska för invandrare och Arenan. Arenan ska bli kvar, medan KomVux och SFI flyttar, troligen till Västa skolan. Lokalerna på Mormorgatan kommer dock att fordra ombyggnad.
Under långt tid har det förts diskussioner mellan kommunen och landstinget om att skapa en Familjecentral i Falun. Den är till för att integrera många funktioner omkring barn. Här ska förutom öppen förskola finnas barnavårdscentral, socialförvaltningen och andra aktörer. Olika lokaliseringar har varit aktuella, bland annat i Norslundsskolan. Det var meningen att Familjecentralen skulle öppnats i höstas. Men nu blir det Mormorsgatan och en försening.
Ärendet går vidare till kommunstyrelsen och därefter blir det en upphandling av ombyggnaden förutsatt att landstinget och skolnämnden säger ja. Skolnämnden ska också säga sitt om förskoleavdelningarna. Hösten 2009 kan kanske vara realistiskt att tro att bygget är klart.

EVA HÖGKVIST
023-475 84
eva.hogkvist@daladem.se

Webbfråga: Väntar ditt barn på förskoleplats?

Annons