Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya affärer i Falan-gallerian när portarna slås upp till jul

Annons

Till julhandeln öppnar den nya Falan-gallerian med buller och bång och till mångas spända förväntan. Visst?
- Ja, något slags jippo blir det allt, säger Olle Berglund, marknadsområdeschef på Diös fastigheter i Falun.

Sedan föregående år planerar och bygger fastighetsbolaget Diös om Falan-gallerian, såväl invärtes som utvärtes.
- Det börjar arta sig. Det kommer att finnas cirka 20 butiker - allt från teknik till mode och caféer, säger Olle Berglund, Diös fastigheter.

Clas Olsson

De största drakarna är det anrika företaget Clas Olsson som en gång startades i Insjön i Dalarna, samt Systembolaget som flyttar från Åsgatan.
Andra kedjor som nyetableras i Faluns centrum är Teknikmagasinet, Brothers & Sisters, Wayne´s Coffe och tyska skokedjan Dichman. Sedan tidigare finns även Polarn & Pyret, Babyproffs och Havannamagasinet i gallerian.
- Det är roligt med lite nytt, och våra lokaler är nu uthyrda till hundra procent, säger Olle Berglund.

Bostäder byggs

Även cirka 19 bostäder ska byggas på hörnet Falugatan och Östra Hamngatan i anslutning till gallerian. Två-, tre- och fyrarummare för mellan 1,5 och 2,2 miljoner kronor kommer ingå i den nya bostadsföreningen; Bostadsrättsföreningen Falan.

Förhandsbokaningar

- De ska börja produceras först när själva gallerian är klar, men vi har redan fått några förhandstecknade, säger Olle Berglund.
För tillfället går arbetet med gallerian långsamt då de flesta har semester, men snart blir det fart på byggandet och installationerna.

Starkare handel

- Det ska bli spännande att se resultatet. Vi hoppas den nya gallerian ska stärka centrumhandeln för Falun och göra gott för faluborna, säger Olle Berglund.
På baksidan ligger Fisktorget sedan många år i skuggan av Stora torget. Från gallerian kommer en ny, välvd entré att anläggas mot Fisktorget. Entrén som ska utformas med något lummigt inslag och parkeringsplatser.

Invigs till jul

Gallerian smyginvigs lagom till julskyltningen, men den stora invigningen då Systembolaget och Clas Olsson hunnit anslutas blir först i januari 2009.

CECILIA BURMAN
023-47597
cecilia.burman@daladem.se

Annons