Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen är nöjd med den privata driften av Korsnäsgården

/

Annons

För fem månader sedan tog Carema över driften av Korsnäsgården. 30 av de anställda valde att ta tjänstledig från kommunen och prova att arbeta för Carema. Nu har en del gått tillbaka till kommunen, men de som är kvar trivs. På torsdagen invigdes Kornäsgårdens nya aktivitets-café som två av de anställda gjort i ordning för att de gamla ska få något roligt att göra.

- När vi tog över var ett av de stora önskemålen mer aktiviteter för de äldre, berättar Helene Sundgren, verksamhetschef för Carema äldreomsorg i Falun. Det här blir en gemensam social träffpunkt.
Hon berättar att hon ser skillnaden sedan när kommunen drev Korsnäsgården.
- Vi har haft två utbildningsomgångar, berättar Helene Sundgren. Vi satsar mycket på eget ansvar och vi vill ha aktiv personal.
Det bekräftar två av dem som provjobbar hos Carema, Gunilla Lindén och Katarina Sjöqvist. De stannade kvar på Korsnäsgården när Carema tog över.
- Nu känns det bra, säger Gunilla Lindén. Det är stor skillnad. Nu får vi komma med idéer och ledningen lyssnar.
- Vi syntes inte, vi fick inte synas under kommunens tid, säger Katarina Sjöqvist.
De har bestämt sig för att stanna hos Carema.
Det är Gunilla och Katarina som tillsammans fixat till det gamla tråkiga fikarummet. De har målat möbler, fixa nya gardiner och pyntat det som nu heter Café Du och Mej.

Många idéer

Här ska det bli aktiviteter för de äldre. Varje vardagseftermiddag mellan två och fyra kommer något att hända. Det blir bingo, musik, dans, sång, målning och mycket annat. De anställda ska turas om att hålla i programmet.
- Det finns hur många idéer som helst, säger Gunilla Lindén. Det är så roligt.
På torsdag var det högtidlig invigning av det nya aktivitetescaféet. Anhöriga hade bjudits in. Många av hedersgästerna, de som bor på Korsnäsgården hade satt på sig festkläder. Det var ballonger och musik.
EVA HÖGKVIST
023-475 84
eva.hogkvist@daladem.se

Mer läsning

Annons