Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thorhallur Heimisson återvänder till Island

/
  • Kyrkoherde Thorhallur Heimisson, här med klarinett, återvänder till Island.

Thorhallur Heimisson lämnar sin tjänst som kyrkoherde i Falu pastorat. Han återvänder till Island där han fått en kyrkoherdetjänst som han tillträder den 1 november, berättar Anders Brunnstedt, kyrkorådets ordförande. .

Annons

Det blev en alltför lång väg att pendla och en familjesituation där frun fick en tjänst på Island och sonen följde med. Nu återvänder även Thorhallur Heimmisson.

– Han har gjort ett jättebra jobb under sina fyra år här och det hade varit roligt att kunna fortsätta tillsammans. Men nu gick det inte att lösa, säger Anders Brunnstedt som har förståelse för att det är i mesta laget att långpendla Falun-Island.

Thorhall Heimisson har formerat den nya organisationen i pastoratet tillsammans med kyrkorådet, säger Anders Brunstedt.

Han spelar klarinett på DD-bilden?

– Ett intresse han hade gemensamt med sonen.

Nu kommer Anders Brunnstedt att annonsera i Kyrkans Tidning efter en ny kyrkoherde. Thorhallur Heimisson lämnar sin tjänst i Falun den 31 oktober och tillträder sin nya kyrkoherdetjänst i Island den 1 november.

En kyrkoherde motsvarar en vd och kyrkorådets ordförande motsvarar en styrelseordförande. Det är en vd för en verksamhet med en omsättning på 90 miljoner kronor och ett 100-tal anställda.

Mer läsning

Annons