Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faluns Elin Moraiti får chansen i inomhus-EM

Ett sms landade i telefonen hos Elin Moraiti, Falu IK, på måndagsförmiddagen.
Det var från förbunds-kapten Stefan Olsson, som meddelade att ”du är uttagen till inomhus-EM i stafett 4x400 meter”.
– Jag blev helt paff, var på väg till jobbet, och jag höll på att bli påkörd och tappade nästan både telefon och matlåda, berättar Elin, som bara ställde sig och skrek rakt ut.

– Det var som att jag hade vunnit högsta vinsten på bingolotto. Folk tittade och undrade säkert vad jag höll på med.
De hade säkert förstått om de hade anat att det var en tjej som just fått reda på att hon ska göra sitt första internationella seniormästerskap i friidrott.
Uttagningen blev klar efter det att Elin Moraiti, som numera bor i Stockholm, blev trea på 400 meter vid inomhus-SM i Norrköping i helgen.
En riktigt bra insats då den senaste tiden varit riktigt jobbig för henne. Falutjejen har inte kunnat förbereda sig på ett optimalt sätt. Det började med att febern slog klorna i henne när hon var i Tammerfors för en gala i början av februari. Vilket i sin tur gjorde att hon missade den nordiska inomhuslandskampen i Växjö helgen efter.
– Det har inte varit kul och sedan fick jag äta penicillin på det, slutade med det i lördags, så jag känner att jag är väldigt trött ännu.

Vad kommer du nu göra fram till inne-EM?
– Det blir träning under veckan, jag kommer att hoppa torsdag (XL-galan i Globen) och sedan springer jag i helgen.

Kommande helg blir det två lopp på 400 meter, då avgörs nämligen junior-SM i Rimnershallen i Uddevalla.
Sedan blir det bara hem och vända i stort sett. För tre dagar senare skall Moraiti till inne-EM Göteborg som avgörs 1-3 mars.
– Hela truppen samlas i Götreborg redan på onsdagen. Det skall bli riktigt kul, jag är jätteglad över att jag har kommit me
Det svenska stafettlaget består förutom Elin Moraiti av Moa Hjelmer, Spårvägen, Josefin Magnusson, Malmö, och Frida Persson, Hammarby. Reserv är Pernilla Tornemark, Malmö.

Den svenska truppen består i dagsläget av 33 deltagare, varav tre finns med i fler än en gren. Sista dagen att kvalificera sig är på söndag då truppen spikas. Så än finns det tid att utöka den blågula truppen för förbundskapten Stefan Olsson – som redan har passerat det antal han på förhand trodde skulle kvalificera sig till det mästerskap som blir hans sista som kapten. Sedan träder han in i rollen som sportchef.
Det här är tredje gången som inne-EM avgörs i Scandinavium, men första gången som Elin Moraiti är med.

Hasse Sjögren