Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faluns OS-stjärna Isak Öhrström vinnare i Slovakien: "Fantastisk helg för svensk paddling"

Isak Öhrström slog till med en sensationell vinst i Slovakien. Europaeliten fick se sig slagna av Faluns OS-stjärna. Bra gick det även för Monika Mitasikova som paddlade in på en åttondeplats.

Annons

I helgen avgjordes världens äldsta kontinuerliga tävling i kanotslalom som genomfördes vid foten av Tatrabergen i Slovakiska Liptovsky Mikulas. Tävlingen är en del av världsrankingserien och hade många toppnamn med på startlistan. Bland annat europamästaren Mateusz Polaczyk, hemmahoppet Jakob Grigar och EM-silvermedaljören Dariusz Popeila.

Sverige hade tre paddlare på plats, Isak Öhrstrom från Falu Kanotklubb och Erik Holmer från Nyköpings Forspaddlare i K1-herr, och Monika Mitasikova från Falu Kanotklubb i K1-dam.

Båda Falupaddlarna lyckades kvala sig vidare till semifinal under lördagen.

I söndagens semifinal drog både Monika och Isak till med fantastisk paddling och kvalade vidare till final. Isak på en sjundeplats och Monika som nia (topp tio kvalar till final).

Väl i finalen paddlade Monika in i problem efter halva loppet och tappade mycket tid i ett av kruxkombinationerna. Innan dess var hon väldigt bra med i matchen om topplaceringarna. Hon lyckades trots det klättra i resultatlistan till en åttondeplats. Ett av Sveriges absolut bästa resultat på en världsrankingtävling på damsidan någonsin.

För Isaks del blev det ett fantastiskt åk i finalen och han lyckades knipa en sensationell seger och ta många värdefulla poäng i världsrankingen.

Det bådar väldigt gott for Isak inför EM i Frankrike i månadsskiftet. Monika kommer tyvärr inte till start på EM. Hennes nästa tävlingar blir de fyra första världscuperna med start i juni.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel