Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faluns OS-stjärna Isak Öhrström vinnare i Slovakien: "Fantastisk helg för svensk paddling"

Isak Öhrström slog till med en sensationell vinst i Slovakien. Europaeliten fick se sig slagna av Faluns OS-stjärna. Bra gick det även för Monika Mitasikova som paddlade in på en åttondeplats.

I helgen avgjordes världens äldsta kontinuerliga tävling i kanotslalom som genomfördes vid foten av Tatrabergen i Slovakiska Liptovsky Mikulas. Tävlingen är en del av världsrankingserien och hade många toppnamn med på startlistan. Bland annat europamästaren Mateusz Polaczyk, hemmahoppet Jakob Grigar och EM-silvermedaljören Dariusz Popeila.

Sverige hade tre paddlare på plats, Isak Öhrstrom från Falu Kanotklubb och Erik Holmer från Nyköpings Forspaddlare i K1-herr, och Monika Mitasikova från Falu Kanotklubb i K1-dam.

Båda Falupaddlarna lyckades kvala sig vidare till semifinal under lördagen.

I söndagens semifinal drog både Monika och Isak till med fantastisk paddling och kvalade vidare till final. Isak på en sjundeplats och Monika som nia (topp tio kvalar till final).

Väl i finalen paddlade Monika in i problem efter halva loppet och tappade mycket tid i ett av kruxkombinationerna. Innan dess var hon väldigt bra med i matchen om topplaceringarna. Hon lyckades trots det klättra i resultatlistan till en åttondeplats. Ett av Sveriges absolut bästa resultat på en världsrankingtävling på damsidan någonsin.

För Isaks del blev det ett fantastiskt åk i finalen och han lyckades knipa en sensationell seger och ta många värdefulla poäng i världsrankingen.

Det bådar väldigt gott for Isak inför EM i Frankrike i månadsskiftet. Monika kommer tyvärr inte till start på EM. Hennes nästa tävlingar blir de fyra första världscuperna med start i juni.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel