Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faluns sämsta halvlek i vinter

Kampen kring kvalstrecket fortsätter för Falun. Förlust hemma på Lugnet mot Haparanda Tornio med 4–8 efter en bra och en bedrövlig halvlek.
– Vi var inte alls med i första halvlek. Bara att dra ett streck över. Punkt slut, sade tränaren Ola Grönberg och tittade ner i golvet.

Visserligen fick Falun en lyckostart. Redan i första spelminuten kom 1–0 genom Alexander Sundström.
Men bara minuten efter kvitterade Haparanda Tornio. Och sedan kom raset för hemmalaget. 6–1 till gästerna efter 45 minuter var inte i underkant.

Första halvlek var årets sämsta. Ett enda stort mörker.
Lite förändringar i laget i halvtid och ett nytt Falun beträdde isen. Johan Hedberg ersatte Patrik Kaemmerlé i målet och David Forsell klev in som offensiv mitt. Ändringar som gav önskat resultat.
I 71:a minuten slog Willy Johansson in 4–6 och hoppets låga tändes.
– En pinne är jätteviktig och visst hade vi chanser till 5–6, men det låste sig i det avgörande ögonblicket, sade Ola Grönberg.
Istället för 5–6 blev det 4–7 och luften gick ur matchen.
Faluns andra halvlek var bra. Från att ha hängt med huvudet i första då det i det närmaste var dödstyst på plan, så peppade man varandra i andra och framförallt var det en helt annan vilja.
En vilja som måste vara på topp på onsdag hemma mot konkurrenten kring kvalstrecket Gustavsberg.

– Det är viktigt på onsdag. Och skulle det inte gå vägen så har vi Katrineholm i sista omgången. Dessutom har vi bra målskillnad som är värd en poäng, sade Ola Grönberg.
Falun måste gilla läget och spela det spel man kan och framförallt våga spela ut. Vissa perioder under matcherna är flera av spelarna alldeles för passiva.
– Det knyter sig. De lägger för mycket kraft på att vilja vinna. Vi måste slappna av och vi vet att vi kan, avslutade Ola Grönberg.

PeO Karlström


Matchfakta

Falun–Haparanda Tornio 4–8 (1–6)
Mål: 1–0 Alexander Sundström (1), 1–1 Daniel Sandberg (2), 1–2 Kristoffer Bergdahl (15), 1–3 Harri Hiukka (19), 1–4 Daniel Sandberg (28), 1–5 Harri Hiukka (31), 1–6 Antti Ekman (35), hörna, 2–6 Willy Johansson (51), 3–6 Marcus Wedin (71), 4–6 Willy Johansson (71), 4–7 Daniel Sandberg (78), 4–8 Daniel Sandberg (86).
Hörnor: 10–12.
Utvisningar, Falun: 1x10. Haparanda: 2x10.
Domare: Michael Johansson.
Publik: 207.