Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för att ha räddat åtta liv

Igår den 29 januari blev jag dömd till en månads fängelse för att ha räddat livet på åtta individer. Det var i somras som vi i aktionsgruppen Tomma burar befriade åtta hönor från djurindustrin. De kördes till ett kärleksfullt hem där de får leva hela sina liv.

Efter aktionen ringde vi till polisen och berättade vad vi hade gjort. På äggfabriken satte vi upp ett brev och lämnade en burk veganska kakor.

Senare i vår kommer jag att avtjäna mitt fängelsestraff. Jag gör det villigt eftersom jag var väl medveten om att det kunde bli konsekvensen av vår ickevåldsaktion.

Men varför ska vi straffa djuren? De har inte gjort någon människa det minsta ont. Ändå spärrar vi in dem på livstid och avrättar dem. Alla som profiterar på eller konsumerar djurprodukter är ansvariga för att detta tillåts fortgå. Men det måste inte vara så.

Vi kan agera mot våldet mot djuren genom att välja en kost som präglas av medkänsla och kärlek istället för att genomsyras av förtryck och död. Istället för att äta delar av kroppar kan vi ta del av den goda mat som växtriket erbjuder. Vi kan alla välja att inte bidra till dödande.

Martin Smedjeback

mottagare av Martin Luther King-priset 2014

LÄS OCKSÅ: Vi måste ändra synen på djur

Djur -kännande varelser och inte egendom

Stentäpps krönika: Det var ett jäkla gnäll...

"Köttnationalism hjälper inte klimatet"

LADDA NER: Dala-Demokratens nya app från Appstore för Iphone eller i Google play om du har en telefon med Android

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare