Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för utpressningsbrott

I juni ändrade Svea hovrätt en månads fängelse för en serie våldsbrott till att bli skyddstillsyn med samhällstjänst. Tre månader senare, 19 september, försökte 25-åringen kräva ut en knarkskuld från en kamrat. Vilket nu ger åtta månaders fängelse och undanröjande av skyddstillsynen.

Annons

25-åringen slapp det fängelsestraff som dömdes ut i april då han påstod sig ha slutat röka hasch efter år av missbruk.
På sensommaren kom en kamrat hem efter att ha genomgått behandling för eget missbruk. När han den 19 september följde en kamrat till en lägenhet i ett område i Falun fanns 25-åringen där. Denne tog där offret avsides, höll en kniv mot hans hals och krävde honom på pengar för en obetald knarkskuld.
Offret lyckades låna 5 000 kronor av en anhörig men krävdes på mer pengar. 25-åringen tvingade då offret till en butik där han försökte få köpa ett par telefoner på kredit. Utpressningen misslyckades då offret nekades kredit.
I stället greps 25-åringen som sedan dess suttit i häkte. Där blir han kvar också efter domen där han nu döms för utpressningsbrotten samtidigt som skyddstillsynen från i juni upphävs och han döms till ett sammanlagt fängelsestraff om åtta månader.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se