Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för våld mot 75-årig kvinna

De blev osams under bilfärden. Det slutade med att mannen slet sin äldre sambo ur bilen och lämnade henne sittande på vägkanten. En händelse som nu bidrar till att han döms till tre månaders fängelse för två fall av misshandel och för olaga hot.

Annons

Händelsen under resan mellan Falköping och en by i Västerdalarna är en av fyra punkter som utgjorde åtal för grov kvinnofridskränkning mot mannen. Vad som slutligen ledde till att han greps och häktades var en ny misshandel i parets hem på juldagen.
Domstolen finner dock inte våldet och hoten som kvinnan utsatts för räcka för fridskränkningsbrott utan bedömer var och en händelse för sig. Vad han utsatt kvinnan för kostar honom tre månader i fängelse.

Vid rättegången
förklarade mannen att han insett att han inte längre kan bo ihop med kvinnan och att han har för avsikt att skaffa eget boende.
Då han inte har det ordnat bedömer tingsrätten risken för återfall i fler brott mot kvinnan som mycket hög.
Trots det korta straffet och trots att mannen suttit i häkte sedan 25 december får han stanna i häkte, som längst dock till straffet avtjänats.

Gubb Jan Stigson