Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för våld mot två kvinnor

falun/borlängeHan utsatte exhustrun för de sista övergreppen i en grov fridskränkning 20 november 2011. 16 dagar senare inledde han en relation med en ny kvinna. Som redan 31 mars 2012 blev utsatt för misshandel första gången. Nu döms 55-åringen till tio månaders fängelse.

Utredningen kring 55-åringens våldsamheter mot sina kvinnor omfattar relationer med ytterligare två kvinnor. Våldet mot exhustrun inleddes sedan han fått kontakt med en ungdomsförälskelse och flyttat hemifrån. En av invändningar mot åtalet är därför att han inte haft en sådan relation till hustrun att brotten kan betraktas som kvinnorfridskränkning.
Falu tingsrätt finner att separationen varit så färsk och umgänget så omfattande att vad 55-åringen utsatt kvinnan för är att betrakta som grov kvinnofridskränkning. I brottet ryms tre fall av misshandel, några olaga hot och upprepade ofredanden genom SMS och telefonsamtal.

Det kan noteras att den sista misshandeln är ett tilläggsåtal som drabbade exhustrun 30 december 2011 då mannen redan inlett relationen till kvinnan som skulle bli hans andra offer.
Hon misshandlades första gången under en gemensam vistelse i Norge. Hon drabbades av ny misshandel 6 juni och olaga hot 10 juni. Sedan hon begärt och fått kontaktförbund bröt 55-åringen tre gånger mot detta under juli 2012.
Bland vittnena som fäller 55-åringen finns en fjärde kvinna han haft en relation till under turbulensen kring våldet som nu skickar honom i fängelse.
Förutom fängelsestraffet döms 55-åringen att betala offren 28 350 respektive 23 000 kronor i skadestånd.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se