Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får 12 månadslöner av kommunen


Lars Hont, näringslivschef i Falun sedan 2,5 år, köps ut av kommunen. Han får 12 månadslöner. Nye kommundirektören Dan Nygren tar över Honts uppgifter tills en ny näringslivschef rekryterats.

- En överenskommelse vi gjort tillsammans, säger Dan Nygren.
I ett pressmeddelande säger Lars Hont att det är ett beslut som vuxit fram det senaste halvåret.
- Hustrun jobbar i Stockholm och hon har inte hittat ett tillräckligt intressant arbete i Rättvik där familjen har sitt hus.
Han fortsätter: "Falun är en fantastiskt fin kommun att arbeta i med många trevliga människor men det måste fungera även på det privata planet."
Han slutar den 31 augusti. Till dess att rekryteringen av en ny näringslivschef är klar kommer Dan Nygren kommundirektör, att dubblera som tf näringslivschef.

Mycket som händer

- Det är mycket som händer inom näringslivet i Falun-Borlängeregionen den närmsta tiden, vilket kräver fullt engagemang. Vi behöver därför rekrytera en efterträdare till Lars så snart som möjligt, samtidigt som vi vill ta tillfället i akt att fundera över hur näringslivskontoret ska organiseras och ledas framöver, säger Nygren.
Varför får Hont 12 månadslöner om han slutar på egen begäran?
- En överenskommelse vi gjort. Han tycker själv att det inte skulle funka om han bodde i Stockholm. Om vi inte hittat en lösning hade han stannat kvar med risk att det på sikt påverkat jobbet.
Men 12 månadslöner?
- Motivet är att man inte gärna släpper ett fast jobb innan man har ett annat. Då är det rimligt med en uppsägningstid.
Du har själv pendlat Falun-Örebro under din tid som primärvårdschef där och det verkar inte ha påverkat ditt chefsjobb.
- Men det sliter på en att pendla.

KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se