Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FÅR BARA GÅ LOKALT FALUN

I november anmäldes 29-åringen för att ha sexuellt ha ofredat en 13-årig flicka i Aqua Nova. så småningom skulle åtalet ogillas men i och med att han greps fick han också lämna DNA-prov. Det avslöjade honom som gärningsman i en våldtäkt i september som kostade fängelse i två år och sex månader. Nu överklagar han domen.

Våldtäktsoffret var en kraftigt berusad 44-årig kvinna som varit på krogen där 29-åringen arbetade och försökt köpa öl och vin. Hon avvisades flera gånger men kom sedan till en butik i närheten och berättade hur hon blivit lockad ner i krogen källare och där våldtagits under tämligen brutala former. Hon skickades till läkare och det säkrades DNA från den trolige gärningsmannen.
Krogen personal ställde sig frågande till hennes berättelse.
Kvinnan kom senare att gripas och dömas för annan brottslighet.

Förvisning
Så kom det sig att 29-åringen gick och badade den 2 november.
13-åringen anmälde ofredandet, 29-åringen identifierades men Falu tingsrätt konstaterar i sin dom att utpekandet är för osäkert för att liga till grund för en fällande dom.
DNA-fyndet är desto säkrare. Det visar obönhörligt att han haft samlag med den berusade 44-åringen. Mannen envetna förnekanden hjälper inte. förutom till fängelse döms han också till förvisning ur riket under tio år.
Försvararen, advokat Göran lock, har formellt överklagat domen men begärt anstånd med att utveckla talan.
GUBB JAN STIGSON