Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får gammal som ung att må bra

Annons

Gympahallens värmande ljus läcker ut i den stjärnklara vinterkvällen. Det är torsdag, klockan är strax åtta och folk strömmar till på cyklar och i bilar. Det är dags för en av veckans höjdpunkter i Dala-Floda:
- Vi är ett gäng som ville röra på oss och träffas under aktiva former. Därför blev det volleyboll en gång i veckan, berättar Anders Gunderson.

Det var flodaborna Anders Gunderson och Per Wålstedt som kläckte idén om att dra ihop ett gäng för att spela volleyboll. Totalt har ett 30-tal personer slutit upp:
- Men alla kommer inte varje gång. Sen årsskiftet har deltagarantalet i snitt varit åtta personer. Det räcker gott för spel på liten plan och är vi fler går vi upp på den stora ytan, säger Per Wålstedt.

Vill ha sponsring

- Vi kör en gång i veckan, man jag har funderingar på att utöka träningen. Kanske en nybörjargrupp och en öppen träning i veckan, funderar Anders Gunderson och berättar att aktiviteten bedrivs i föreningen Vidgas regi.
- Tio kronor belastas deltagaren med per kväll och det räcker till lokalhyran. För överskottet har vi köpt en boll. Vidgas resurser är ju begränsade och prioriteringen ligger i sommarfestivalen DaFlo som anordnas varje år. Vi har funderat på att försöka hitta någon sponsor som kan stötta oss med lokalhyran.

Skonsam sport

Anders Gunderson förklarar att volleyboll är en skonsam sport för kroppen, men visst kan det hetta till ibland:
- Ibland blir någon lite för ivrig, och det händer att vi krockar, men än så länge har inga allvarliga skador uppstått, säger han och tittar ner på en öm stortå.
Han brukar fungera som ledare under träningarna:
- Ibland måste jag ryta till när det blir lite för oseriöst. Men jag jämnar ut det med att uppmuntra goda insatser även om inte bollen går i rätt riktning, säger han med ett leende.

FAKTA
Vad? Volleyboll för kropp och själ.
Var? Gymnastiksalen, Dala-Floda.
När? Torsdagar klockan 20-22 hela vårterminen.
Vem? Vuxna eller halvvuxna killar och tjejer oavsett tidigare volleybollerfarenhet.