Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färdigrott för Lassi Karonen

Under OS i London 2012 var Lassi Karonen endast 76 hundradelar från bronsmedaljen.
Under sin karriär hann Djuråsroddaren skaffa sig flera andra meriter, som EM-silver 2010 och en sjätteplats i OS i Peking, trots sjukdom.

För ungefär ett år sedan tog Karonen timeout för att återfinna motivationen inför ytterligare en OS-satsning. Under hösten har han också tränat för fullt, med siktet inställt på Rio 2016.
Nu väljer han ändå att avsluta sin elitkarriär.
– Jag tyckte väl att jag hittade ett driv till att fortsätta, men märkte efterhand att det var för arbetsamt och slitsamt, särskilt med situationen jag har med familj och två barn. Det kräver sitt. Därför kände att jag inte hade möjlig­heten att bli bättre än jag var i London, och då försvann motivationen ytterligare, säger Lassi Karonen, 37.

Han beskriver sitt beslut som vemodigt, men att det ändå känns rätt.
– Rodden har varit en stor del av mitt liv under se senaste tio åren, och det var ett stort beslut. Men magkänslan är bra.
De två olympiska spelen hör naturligtvis till höjdpunkterna i Lassi Karonens karriär, men även det lilla i vardagen har gjort stort intryck på honom.
– Jag har haft flera magiska stunder. Som när jag varit ute och rott på Siljan och vattnet varit helt spegelblankt. Det känns som om man flyger fram. Den känslan finns kvar som stark minnesbild.

För motionens skull kommer Karonen att fortsätta ro med kamraterna i Brudpiga RK.
– Och jag ska försöka nagla mig fast vid att vara regerande svensk mästare!

Louise Sundström/DT
louise.sundstrom@dt.se