Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre på Rockstad detta år

Färre besökare kom till Rockstad: Falun, eller Sabaton Open Air som festivalen också heter, jämfört med förra året.

Årets festival arrangerades under tre dagar. På torsdagen kom 4 000 besökare, på fredagen 4 000 besökare och på lördagen 5 500 besökare, då huvudbandet Sabaton spelade.
– Det var ganska väntat att vi inte skulle ha lika mycket folk i år. Med tanke på den så kallade ”festivaldöden” höll vi igen budgeten en aning och satsade på att överleva i stället för att slå publikrekord, säger festivalgeneralen Krister Lindholm.

Är du nöjd i övrigt med festivalen?
– Det gick förhållandevis bra, med tanke på alla bekymmer vi hade med arenan. Jag är grymt besviken på i vilket skick arenan överlämnades till oss, så var det inte alls sagt från början. Vi fick ägna mycket tid och pengar åt att göra det möjligt för folk att över huvud taget kunna vistas på festivalområdet. Det gjorde att en del annat fick lov att prioriteras bort tyvärr. Men jag är väldigt glad och stolt över alla frivilliga som hjälpte till att jobba så hårt.

Gick det så pass bra att det blir festival nästa år?
– Om det gick ihop ekonomiskt vet vi inte än, men det blir definitivt festival igen nästa år.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se