Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre program på Karlfeldtgymnasiet

Annons

Karlfeldtgymnasiet ska anpassas inför framtiden. Då kommer en del av programmen att försvinna, men vilka är inte bestämt.
Företaget KPMG har på uppdrag av kommunen genomfört en granskning av Karlfeldtgymnasiet och konstaterat att skolan står inför stora utmaningar. ”Valfriheten innebär påfrestningar för den kommunala ekonomin” konstaterar Erik Rydén som har besökt skolan och gått igenom statistik och protokoll.
– Gymnasieskolan står inför tuffa beting. Dels är det förändringar i lagstiftningen som lärarlegitimation och nya kurser samtidigt som det är tufft ekonomiskt med minskat elevantal, säger Rydén.
Arbetet med framtidens gymnasieskola i Avesta har redan satts igång, säger Mikael Westberg, ordförande i bildningsnämndens arbetsutskott. Karlfeldtgymnasiet har idag 830 elever men de blir färre. Skolfrågan kommer att bli viktig ur marknadsföringssynpunkt för att locka människor till Avesta, säger Westberg.
– Vi ska ha klart för oss vilka program vi ska ha kvar. Vi måste ha bättre framförhållning och anpassa oss till framtiden.