Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fasta paviljongen kan rivas i vår

Detaljplanen för fastigheten Skönvik 1:10, där Fasta paviljongen ligger, ser ut att antas av kommunfullmäktige i höst. Det kan innebära att byggnaden rivs till våren.

Samhällsbyggnadsnämnden har haft detaljplanen för Skönvik 1:10 ute på samråd. Nu förväntas ärendet gå vidare till kommunstyrelsens arbetsutskott och därefter vidare till kommunstyrelsen.
– Detaljplanen kan antas av kommunfullmäktige i oktober eller november. Det här är ett spännande ärende. Det är väldigt ovanligt att en kommun tar över en herrelös fastighet. Rent juridiskt så innehåller det här ärendet ett par abrovinker, säger Lotta Bergstrand (FP), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

I ärendebeskrivningen för detaljplanen skriver samhällsbyggnadsförvaltningen: ”Byggnadens förfall innebär en rasrisk och säkerhetsrisker för obehöriga som trots tillträdesförbud tar sig in i byggnaden. Kommunen ser ingen annan utväg än att överta marken, ­riva fasta paviljongen och låta planområdet övergå i ett naturområde i kontakt med den omgivande skogen”.
– Det är bara rivning som gäller och det kan ske redan till våren. Det är ett fint område och det borde vi kunna utnyttja bättre än att vi bara ska upplåta det åt ett fallfärdigt hus, säger Lotta Berg­strand.
– Ett fallfärdigt hus som dessutom är väldigt farligt, tillägger Kerstin Bäck (S), ­vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Pär Sönnert/DT