Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fattigpensionär i Sverige idag

Nu ska jag berätta för er, POLITIKER, FÖRETAGARE, LANDSTING, APOTEK, och alla andra betalningskrävande instanser, hur det är att leva på en pension, som inte är anpassad för levnadsvillkoren i Sverige idag.

Jag är en ensamstående pensionär som blivit lämnad med ett eget hus, vilket jag inte är ensam om. De i hyreshus har det säker lika fast det mesta går till hyran där.

Jag bor på landsbygden och är född där och har bott där i hela mitt liv, och har alltså inte valt det kan man säga.

Jag är så optimistisk så jag tror att det fattas kunskap för er om verkligheten och inte ovilja och dumhet.

Vad ska jag då betala varje månad med mina cirka 10000-11000 kronor i mån. Andra har mindre vill jag påminna om.

Jag skall betala mina lån på huset som är lågt i förhållande till hyra. Lån cirka 2000 kronor då huset blivit upplånat för underhåll under åren och går inte att låna upp mer på grund av skicket och läget. Underhåll måste avstanna på grund av ekonomin.

Vatten, avlopp och renhållning kostar för 3 mån, 1807 kronor skall betalas i en smäll. Vilket är hela månadens matbudget. Har bett om att få betala per månad, och fick till svar att det hade dom inte råd med, dom hade byggt ett nytt kontor för 30 miljoner.

Telefon är ett måste då den fungerar också som larm och är nästan enda kontakt man har med människor och man ska ha både fast och mobil för att vara säker. Mobilen har inte alltid täckning på landet. Det kostar minst 700 kronor i månaden, beroende på hur mycket man pratar, och man ser idag till att inte ringa upp utan det får andra göra så att kostnaden blir så låg som möjligt. Inkluderar dator vilket man gjort det omöjligt att INTE ha, och man har långt till bank och det kostar resor.

Medicin får man betala i delar vilket kostar för mig 202 kronor i månaden plus den medicin som inte går på APO-dos.

Måste ha bil då det inte går att åka vare sig buss, taxi, eller någon form av färdtjänst, då kostnaden är för hög. Vi har ingen tunnelbana. Bilen kan stå still när man inte har råd att åka. När den går sönder då är det stopp för pengar till reparation finns förstås inte. Bilbesiktning kostar 390 kronor nu. Bensin får man tanka så man precis når fram och tillbaka dit man måste åka.

Underhåll och reparation av huset går heller inte så klart och hur ska man lösa det om vitvarorna går sönder, vilket är en naturlig följd av att dom är gamla precis som huset.

Gräsklippning och snöröjning och fönstertvätt får man anlita företag för om man ska ha det gjort, ser att några har struntat i det och låter gräset växa och trampar ner snön så man tar sig fram och hämta posten.

Jamen flytta då! Jaha? Till kommunens boenden som kostar ännu mer om det FINNS boende, vilket det inte gör. Dessutom är ett nergånget hus på landet inte så lätt att sälja, så den varianten går inte bra. Vem vill bo på landet utan bredband och ett hus som kräver dyrbara reparationer och modernisering. Det blir ungdomarna som blir överbelastade med kostnader, där samhället kanske får bidra med en del.

Elström och värme går det att spara på, men man fryser, jag har förmånen att ha vedspis, men veden kostar också väldigt mycket för den inkomsten, och är tungt för oss gamla att handskas med. Andra alternativ är naturligtvis också omöjliga på grund av kostnaden för installation m.m.

När det gäller maten så får man köpa nästan för dagen då det inte går att göra ekonomiska storköp, utan man får handla dyrt till skillnad från de som har pengar som kan handla billigt. Man får dessutom kanske köpa det mest ohälsosamma då det är ofta billigast.

En annan följd är att vi får dra ner på hygienen hur motvilligt det än är, då vattnet kostar och alla rengörings- och hygienprodukter är dyra.

För att belysa okunskapen, så sa en politiker till mig, du kan väl handla på Lidl...

Lidl ligger 3,3 mil från där jag bor, och jag har 3 km till ICA nära och måste handla där hur dålig den är och inte få tag på de varor man behöver. Jag häpnar!

Födelsedagspresenter och julklappar det får jag glömma hur ledsen jag än blir. Bjudningar likaså.

Funderar på om jag inte ska kasta ut TV:n, jag anser att det är det mest misshandlade medium vi har, maken till skräp och reklam, jag står inte ut att titta. Den är en faktura på över 500 kronor som inte delas på.

Ovanstående är en del av den kostnad som en fattigpensionär har som skall betalas med de 10000-11000 kronor som kommer in, och det är tvingande kostnader som gör att Sverige mister en fjärdedel av sina konsumenter om dom är fattigpensionärer och det är dom som behöver mest för att dom är utan.

När man blir pensionär kommer den DYRASTE delen av livet den att ta hand om sig själv.

Sjukvården ökar

Tandvården ökar

Medicinbehovet ökar

Hörselproblemet ökar

Synproblemen ökar

Resorna till ovanstående ökar

Hjälpmedel ökar

Bostadsstöd ökar

Socialbidrag ökar

Jag kan undra hur många fattigpensionärer, som går på SD:s politik, ve oss, och hur det går då i kommande val, det är skrämmande nära att Jimmy blir vår nya statsminister om detta får fortsätta.

Tänk! Tänk om alla pensionärer fick cirkaa 15000 kronor i plånboken varje månad, och dom som ville ha mer skulle få fortsätta arbeta, och dom som har massor av pengar skulle få leva slut på dom först, hur stora delar av Pensionsmyndigheten kunde man lägga ner, hur stora delar av Skatteverket kunde man lägga ner, vad skulle hända med konsumtionen till förmån för företag, och stat, hur mycket skulle våra sjukvårdskostnader sjunka på grund av bättre mat och bättre egenvård och bättre psykiskt och fysiskt mående? Tänk!

Och politiker, affärsmän blir gamla? Ja, jag tror det!

Om jag bor i DUMLANDET? Ja det verkar så!

Fattigpensionär i Sverige i dag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare