Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Favorittippade Kais fick kriga för två poäng

Kais Mora fick det tuffare än väntat i söndagens bortamatch mot Linköping i damernas superliga. Först i förlängningen kunde Malin Andréason avgöra.
– Vi fick möta ett hårt jobbande hemmalag, säger tränaren Noél Alm Johansson.

Annons

Efter fyra segrar på de fem inledande omgångarna var Kais Mora favorittippade inför matchen mot Linköping IBK. Det blev ytterligare en vinst, men den satt hårt inne.

– Vi hade mycket boll och skapade fler chanser än dem men lyckades aldrig göra ett ryck i målprotokollet. Jag tycker att vi borde ha kunnat avgöra matchen under ordinarie tid, säger Noél Alm Johansson.

Kais Mora var aldrig i underläge, men lyckades heller inte med att ta ledningen med mer än ett mål genom hela matchen. Linköping kvitterade Moras ledning fem gånger innan Malin Andréason avgjorde i förlängningen.

– Det kan inte alltid gå som tåget, men till slut tror jag att det är vår breda kompetens som avgör matchen. Som regerande svenska mästare är man ofta det lag som alla andra vill slå, så vi kommer att få kriga för varje poäng vi tar den här säsongen, säger Noél Alm Johansson.

Kais Mora placerar sig nu på tredje plats i damernas superliga och drömmen om att försvara SM-guldet lever i allra högsta grad.

– Jag är jättenöjd med säsongsinledningen i seriespelet och tror också att vi har några till växlar att lägga i när det drar ihop sig. Vi har ett väldigt starkt lag med mycket kvalitéer.

Laget har redan en titel i bagaget i och med segern i Champions Cup. Nu läggs allt fokus på Superligan.

– Målet är helt klart att försvara SM-guldet och det tror jag att vi har stora möjligheter till, säger Noél Alm Johansson.