Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felaktig fartskylt förbryllar

Skylten uppger 60 kilometer per timme men i verkligheten är det 50 kilometer i timmen som gäller.

Den som kör från Alderbäcken ut på gamla Ludvikavägen mot Rågåker får hålla 60 kilometer i timmen. Det visar skylten i korsningen.
De bilister som kommer därifrån och åker mot Rågåker möts av en digital fartskylt på backkrönet. Den anger 50 kilometer i timmen som högsta hastighet.
Om polisen nu står i Rågåker och kontrollerar hastigheten, blir det böter om bilisten kommer körande ut från vägen till Alderbäcken och håller 60 kilometer per timme? Det är en fråga som kan ställas.
Byborna har klagat på att många kör för fort genom Rågåker. Därför har nu en digital fartskylt satts upp för att visa bilisterna hur fort de kör.
Svänger bilisten åt vänster i samma korsning mot Hjärtbro ut på gamla Ludvikavägen anges 60 kilometer per timme. Det är där som hastigheten ökar från 50 till 60 om man kommer körande från Rågåker.
Åker man i motsatt riktning, från Hjärtbro mot Rågåker, är skyltningen riktig. Precis före korsningen in mot Alderbäcken gäller 50 kilometer per timme.
Enklast är nu att byta ut den här felaktiga skylten på byvägen.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se