Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem dagars tävlande i Stockholm för M&M Dance Team

Knappt hemkomna från VM i Tyskland och framgångarna man nådde där var det dags igen för dansarna ifrån M&M Dance Team att tävla. Under VM dansade man till sig två VM Silver, ett VM Brons och en 4:e plats.

Annons

VM var alltså rena rama framgångsfesten för dansarna och för danslärarna Maria & Magnus.

Nu skulle man ta sig an Mega Dance Weekend under dagarna 30 oktober-3 november på Friends arena i Stockholm. De här dagarna tävlades det bland annat i Cha cha , Disco, Jive, Slow, Electric Boogie och Hiphop.

Dansarna i från Mora hade även de här dagarna framgångar och man dansade till sig pallplaceringar i stilarna Slow, Cha cha, Disco, Electric Boogie och Hiphop.

Fyra stycken bronsplatser fick man i Slow, ett i Cha cha och ett i Disco genom dansarna Saga, Agnes och Tyra.

Fredagens Battle uttagning startade tävlingens hiphop del och på kvällen avgjordes Battlet och Dance Team tog 6 av 9 pallplatser.

I Battlet för barn placerade sig Tyra som 2:a och Freya E som 3:a . Battlet för vuxna vanns av Johan Mix med Joel Helander tätt bakom på Bronsplatsen.

I Juniorklassen stod det mellan klubbkompisarna Hugo & Nathanael.

Dessa fantastiskt duktiga dansare gav publiken ett suveränt bra Battle och domarna huvudbry, vilket slutade med domarsiffrorna 1,X,X dessa siffror innebar omdans för att kunna skilja dom åt.

Omdans-minuten bjöd på stilen Dancehall och till slut stod Hugo som segrare med siffrorna 2-1.

Lördagen fortsatte med tävlingar i Hiphop solo, duo och i Electric Boogie solo, duo.

I stilen Hiphop hittar vi de flesta av Dance Teams tävlingsdansare och här har man även några av Sveriges högst rankade dansare. I Solo fick M&M med sig en första plats, en andra plats och två tredje platser genom dansarna Aida, Tyra, Freya E och Wilma Lyck.

I den högsta soloklassen Champion tog man 3 av 4 första platser genom Amanda, Joel och Hugo.

Hiphop Duo bjöd också på flera pallplatser och Cornelia Friström/Ida Sköld kom 1:a i Brons J1, Filip/Jennifer kom 3:a i Star J4 och i Högsta klassen för barn dansade Freya Persson B-F/Tyra Rowa hem bronset. I Duo Champion Vuxna klev Joel /Lova högst upp på pallen igen.

Dagen avslutades med stilen Electric Boogie och i soloklassen för barn hittar vi Tyra på 2:a plats och Freya E på 3:e plats. I juniorklassen hamnade Hugo högst upp och i vuxenklassen vann Johan Mix.

I EB Duo barn kom Freya/Tyra 2:a och Agnes/Freya E 3:a.

Dance Team hade flera dansare placerade bland de tio bästa i nästan varje klass vilket visar vilken otrolig kunskap och dansglädje det finns på M&M Dansskola och i tävlingsgruppen M&M Dance Team.