Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ferms häktning hävdes: "Utredningen läggs ner"

Lars Ferm, känd som Svartenbrandt, är åter en fri man. I stället för att begära förlängning av häktningen beslutade åklagare Barbro Brännlund att häva den.
– Utredningen fortsätter, men det finns inte längre skäl att hålla honom i häkte, säger Brännlund

Annons

69-årige Ferm greps för två veckor sedan i Lund, sedan han varit efterlyst ett par dagar, misstänkt för våldtäkt i Borlänge. Ferm häktades senare på sannolika skäl misstänkt för brottet men har hela tiden nekat. Försvararen Anders Ericson förklarade så sent som på torsdagen att han och klienten skulle kräva ny häktningsförhandling om åklagaren skulle begära förlängning.

För honom kom beslutet om frigivning inte som någon överraskning.

– Nej, det var väntat. Jag tyckte att bevisningen var svag redan vid förra förhandlingen och inget nytt har så vitt jag kan se tillkommit. Visserligen sägs nu att misstankarna kvarstår, men jag räknar med att utredningen läggs ner nån gång i början av nästa år, säger Ericson till DD.

Den häktade 69-åringen lämnade lättat häktet i Falun redan strax efter elva på fredagsförmiddagen.

– Han var givetvis lättad, men vart han tar vägen nu vet jag inte. Hans telefon är fortfarande i beslag så vi hann bara talas vid kort innan han lämnade häktet, säger Ericson.

Lars Ferm frigavs i april efter att ha avtjänat fem år s fängelse för ett bankrån i säter och ett butiksrån i Stockholm. Han har sedan dess hållit till i trakterna mellan Borlänge och Ulvshyttan. Strax innan gripandet påstås han ha flyttat till Kopparberg. 1 december anhölls han i sin frånvaro och anmälde sig av den anledningen själv till polisen i Lund två dagar senare.

Annons