Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fernlund i vinnarcirkeln

Söndagstrav är numera ingen större publikmagnet. Om vi inte visste det ­tidigare så blev det ytterligare bevis då Dalatravet Rättvik bjöd på tävlingar under gårdagseftermiddagen.
Det var nämligen glest på publikplats vilket vi inte har vant oss vid ett år som detta då den ena publikmagneten efter den andra har avverkats.

Inte desto mindre var det stort intresse för travet vilket omsättningssiffrorna tyder på.
Fina pengar vankades också och framförallt då för de som lyckades hitta alla rätt på V5. Blott två spelare grejade den bedriften och de fick för besväret 227 264 kronor.

Den som nu såg till att utdelningen sköt i höjden var framförallt skickliga monteryttarinnan Jenny Björk som i den andra avdelningen lyckades lura Tatachilla i karriärens 47:e start att spräcka nollan i vinstkolumnen.
Över upploppet väl understödd av Jenny slog man nu klorna i Ida Sandströms Town Hall.
Om nu Jenny inte är så påpassad av spelarna brukar det vara det motsatta med Ulf Ohlsson. Han kunde ändå ikläda sig skrällrollen i den tredje avdelningen då efter en invändig resa med S.O.S.Futurliner kunde oväntat slå sig fram i spurten.

Det var många nya namn som klev in i vinnarcirkeln den här eftermiddagen.
Patrik Fernlund som förutom kuskandet är talesman för tränare Jörgen Westholm och även journalist på Aftonbladet visade talang då han i den fjärde avdelningen spårade runt om med sin egen Fred Cobra. Uppvisningen gav verkligen hopp om framtida segrar.
Mer från stall Westholm fick vi se i V4-4 där Oskar J. Andersson, Årets Komet i fjol, efter en invändig resa hittade fritt in på upploppet och spurtade till seger.
– Vilket hon samlat ihop till. Hon är avsevärt bättre än vad resultatraden visar, menade Oskar efterd en triumfen.
Han hann tidigare under dagen även med en andraplats tillsammans med Stefan Laday. Segern där till Varg Olle.
Fredrik Tengstad är tränare på Romme men sitter sällan själv upp i sulkyn. Den här dagen var ett undantag och i det sista loppet efter en resa i ledarens rygg slog man sig fram invändigt till fotoseger.
Kajsa Frick har haft ett bra år på alla ställen ut på hemmabanan. Blott två vinster har det blivit hittills men skörden bättrades då hon i femte loppet vann med Lucky Light efter tidig ledning.
Leif Witasp är i stort sett redan klar champion på banan och ytterligare en pinne inkasserades då han i den andra V4-avdelningen lotsade favoriten Diamond of Ace till en säker seger.

Lars Lindh