Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fernvik vann slopestyle

Annons

Per Fernvik från Falun tog en säker seger i Swedish Slopestyles andra deltävling i Bjursås. Per ledde redan efter kvalheaten och stod som slutsegrare även efter finalen.

– Det kändes jättebra, säger nöjde segraren Per Fernvik.
Per Fernvik kommer från Falun men tävlar för Leksands Snowboard & Freestyle Club. Inför Swedish Slopestyles andra deltävling i Bjursås tillhörde han en av favoriterna att ta hem segern. Det gjorde han även i första deltävlingen i Vännäs, men där blev det inte bättre än en 12:e plats i finalen.
– Domarna dömde ner mig en del i den tävlingen. Dom gillade väl helt enkelt inte det jag gjorde, säger Per Fernvik.

I helgens tävling gillade domarna definitivt det han gjorde. Han dominerade från början till slut och med ledning efter kvalheaten gjorde han två stabila åk i finalen.
– Det var roligt och kändes riktigt bra. Det gick hem hos domarna.
Segern innebär 200 poäng på touren och en plats bland de 20 bästa åkarna är i hamn. En topp 20-placering efter de tre deltävlingarna är ett krav för att få åka finalen i Åre i slutet av april. Trots detta är det osäkert om Per Fernvik finns på plats då.
– Det kan hända att det krockar med världscupfinalen i Sierra Nevada. Men om jag åker är det såklart seger man hoppas på, säger han.

Det blev också en fin tredjeplats för Christopher Hjälmeby, tävlandes för Sälen. Han fick höga poäng och imponerade med en dubbelcork 1080 i andra åket. Emil Granbom, född 1998 från Falun, var finaltävlingens yngsta deltagare. Han åkte bra och slutade på 8:e plats. Andreas Eriksson, Sälen, slutade sist i finalen då han föll i landningen i stora kickern i båda final-åken.

I damklassen deltog bara tre deltagare. Sanna Vikberg och Tova Stål, tävlandes för Sälen respektive Falun, fick se sig slagna av Emma Högland från Åre som var totalt överlägsen. Tova Stål knep andraplatsen. Efter två deltävlingar finns bara fyradamåkare med i resultatlistan vilket gör att det ser ljust ut för både Sanna och Tova att knipa en topp 6-placering som krävs för damerna för att få köra finalen i Åre.

Joakim Mattsson


Resultat herrar:

1) Per Fernvik, Leksand, 87 poäng, 2) Jonas Ruthberg, Piteå Xtremesport, 85,3, 3) Christopher Hjälmeby, Sälen, 83,7... 8) Emil Granbom, Falun, 71,3, 16) Andreas Eriksson, Sälen, 27,7.

Damer

1) Emma Högland, Åre, 88,7 poäng, 2) Tova Stål, Falun, 68,3, 3) Sanna Vikberg, Sälen, 45,7.