Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festival lockade flera tusen

Det hela började med planer på en matfestival på Hemköp. Snart anslöt sig Tunabyggen och Tjärnkraft och allt mynnade ut i en Paradisfestival.

Festivalen drog i gång på fredag morgon och pågick till sena eftermiddagen. Flera tusen personer kom till den här första Paradisfestivalen. Den blir förmodligen årligen återkommande.

På en festival ska det finnas något för alla åldrar. Det fanns det på den här festivalen med hoppborg, provning av exotiska maträtter, levande musik, möjlighet att teckna, se på olika utställningar eller bara köpa en korv eller en lott.
På eftermiddagen dök även en clown upp till barnens förtjusning.
– Roligt att det händer någonting på Hemköp. säger Malin Palmkvist som arbetat där under 14 år. Hon framhåller samtidigt chefen Terese Awén som en drivande chef. Det var Terese själv som sådde ”fröet” till den här festival­en och som nu lockat så många människor.
– Vi kommer fortsätta ha aktiviteter, säger Terese Awén och berättar att redan på onsdag blir det en klubbkväll för de som är medlemmar i Hemköp.
Vidare blir det olika provsmakningar under året och till jul blir det julmarknad.
– Kunderna ska trivas, säger hon.

Niklas Lagerberg stod själv och sålde korv. Han är områdesansvarig och var den som byggde om hela centrumområdet utanför Hemköp. Det har nu blivit en fin samlingsplats.
Många kom till festivalen och bland annat en grupp somalier som läser svenska med Mona Lindberg som ledare. De går ett introduktionsprogram på Hagagymnasiet och är ungdomar mellan 16 till 20 år.
Alla blir glada i gruppen och ställer upp för fotografering utanför hoppborgen.
Leffes trio spelar musik genom Runo Arnberg, Leif Södergren och Birgit Björk. De får också berätta för nyfikna vad instrumenten heter.

Några från HSO finns också vid ett informationsbord. Fredrik Lindström sitter i rullstol och är den som har idéer hur tillgängligheten ska öka. Han tycker det blivit bättre på Hemköp med att ta sig fram där.
Lisa Axelsson arbetar i HSO växel och berättar att alla kan komma dit och få hjälp med olika saker.
Augustine Ask är marknadschef på Tunabyggen satt också på kontoret där och informerade.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se