Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festival Salute tillbaka nästa lördag

Annons

Fyverkeri- och musikfestivalen Salute är tillbaka efter två år. I år kommer det smälla högre än någonsin, enligt arrangörerna, som förutom nya fyrverkerier utlovar hits som Bohemian Rhapsody av Queen och skickliga marchmusiker och drillflickor.

Finanskrisen slog mot hårt mot musikkårernas stora arrangemang Salute förra året: det blev inställt. Därför är man extra sugna att ge järnet i år:
- Jag satsar på att bräcka mitt eget personliga publikrekord på 15000 personer i publiken, säger konferencieren Mats Höjer, som ställer upp för andra året.
Eldmästaren Eje Berglund kommer att komma med nya fyrverkeritricks, och arrangörerna lovar att han inte kommer spara på krutet.
- Det här är Eje:s största föreställning, och den har vuxit varje år, säger dirigenten Tomas Hellström.

Blandad musik

Musiken kommer i vanlig ordning vara både bombastisk och eldfängd. Man kommer bland annat bjuda på filmmusik från 50-talets mastodontfilm Ben Hur, "Bohemian Rhapsody" med Queen och som vanligt avsluta med Händels Musik till ett kungligt fyrverkeri.
120 musikanter från Borlänge Skolors Musikkår, Hemvärnets musikkår, Frälsningarméns hornmusikkår, Borlänge blåsorkester och en hel del tillresta Borlängebor kommer att spela och underhålla.
En del av orkestern kommer spela marschmusik och iklädda sina uniformer marschera och drilla med trumpinnarna.

Stor publik väntas

Arrangemanget Salute förväntas dra omkring 10000 personer. Det är sextonde gången det arrangeras. Sponsorer, framförallt SSAB, och ideella krafter i form av föräldraföreningen gör arrangemanget möjligt att genomföra, utom något som helt inträde. Kvällen går av stapeln nästa lördag och konserten börjar 20.00.
- Men var ute i god tid om du vill ha en bra plats, säger orkesterledaren Tomas Hellström.

KLARA ERIKSSON
0243-92005
klara.eriksson@daladem.se