Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip & Fredrik sladdrar för bandylaget

Filip & Fredrik brinner för det somaliska bandylaget i Borlänge. De håller på att göra en film om projektet, och i helgen gör de en julshow till förmån för laget.

Som DD berättat tidigare är Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i Borlänge med jämna mellanrum och filmar det uppmärksammade integrationsprojektet med det somaliska bandylaget i Borlänge.
– Vi blåser in i stan och filmar ibland. Allt pekar på att det blir en film, säger Fredrik till DD.

För att dra in extra pengar till bandylaget gör de en julshow på Hagaskolan på lördagen; ”Filip & Fredriks sladdriga julshow”.
– Sladdrigt är ordet. Vi kommer att ha med oss tio personliga prylar var som vi berättar om och kring, och sen skänker bort. Det kommer bli personligt, kul och skrämmande, och 20 personer kommer gå därifrån med varsin julklapp. De som gillar vår podcast kommer nog att gilla showen.
Alla intäkter går oavkortat till det somaliska bandylandslaget.

Varför denna glöd för projektet med bandylaget?
– Det är något med det, nån tydlig ”fish out of water”-grej. Jag ser att man kan göra en film och belysa både problem, glädje och humor. Folk tror att vi enbart gör nån form av lyteskomik, men så är det inte, det här är en bild av Sverige 2013, en realityfilm.
– Laget spelar ju så klart en stor roll i filmen men också projektledaren Patrik Andersson. Och även Billy Tang som äger Engelska puben, som ju på nåt sätt är en bild av när integration har lyckats, fortsätter Fredrik.

När blir det premiär?
– Vi har en vision om att ha premiär på nationaldagen under valåret 2014, och kunna visa ett nytt Sverige, fjärran från annan nationaldagsstämning.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se