Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina farkoster på stressfri färd nedför älven

Det blir en garanterat lugn och fridfull färd nedför Österdalälven på lördag, när River Cruise genomförs mellan flottbroarna för fjärde året i rad.

Gummibåtar och en hel del andra tjusiga farkoster välkomnas till den lite udda älvcruisingen. Tidigare år har vikingabåtar, stora snusdosor och en kräftfestflotte kunnat beskådas flyta längsmed älven.
– Kreativiteten ska flöda. Enda kravet är att man ska kunna flyta på dem! säger Peter Hedberg i Gagnefs gummibåtsklubb.
Drygt 80 deltagare är hittills anmälda till River Cruise, något fler än förra året. Ännu finns det plats för fler.

Älvfärden startar vid Österfors flottbro runt klockan 15.00. Den inleds med en kort sprint för de mest tävlingslystna. Ett flytande piano med livemusik kommer att delta mitt i båtklungan och ett ”sjölivs” kommer att bistå älvresenärerna med läsk, chips och godis.
Målgången vid Gagnefs flottbro beräknas till 16.30. Där blir det prisutdelning till den vackraste farkosten och musikunderhållning.

– Tanken är att vi ska ta det lite lugnt i det här stressiga samhället. Och så är det så fint längs älven, säger Peter Hedberg, och tillägger att det enda som kan stoppa River Cruise är ett åskväder.
På kvällen blir det fest för klubbens medlemmar i Ängsholns folkpark.

Lisa Persson/DT