Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina tävlingar i Grönklitt trots kollision

I helgen avslutades tävlingssäsongen i Grönklitt med traditionella Grönklittsjakten.
Tyvärr kolliderade tävlingen med SM- tävlingarna i Boden, vilket också avspeglades i startlistorna.

Men det bjöds ändå på fina tävlingar, som vanligt är man böjd att säga.
Efter lördagens lopp i den fria stilen med individuell start skaffade sig Grycksbos Rikard Tynell ett fint utgångsläge i H 21-klassen, 47 sekunder före Stefan Sunnerberg, SK Ringen och minuten före IFK Moras Anders Solin, inför söndagens jaktstart i klassisk stil.
Och Rikard förvaltade utgångsläget på bästa sätt. Rikard såg till att avståndet bakåt blev ungefär det samma som efter lördagens tävling.
D21 samlade bara fyra deltagare, och där vann Älvdalens Magdalena Olsson klart. Segermarginalen ner till Dala-Järnas Anna Ingrids var över minuten.
Totalt tävlades det i 22 klasser med många fina prestationer.

Som till exempel i D 17-18 där Domnarvets Moa Molander-Kristiansen var 32 sekunder före tvåan Maria Jonasson, Östersund, efter lördagens tävling. Men Moa var inte säker på att avståndet skulle räcka på söndagen i den klassiska delen.
– Jag är mycket bättre i skejt, men jag hopas att det ska räcka. När jag och Maria möttes senast, i juniorcupen i Kalix, var jag i ledningen efter första dagen. Men hon åkte i kapp mig i den klassiska delen, säger Moa.
Men den här gången räckte ledningen till seger för Domnarvettjejen, även om Maria halverade avståndet till 16 sekunder.

Gunnar Bäcke/DT