Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Final Fantasy Theatrythm

Den framgångsrika rollspelssagan firar 25 år med att släppa ett musikspel – något för dig som älskar grym TV-spelsmusik.

Mitt absoluta favoritspel någonsin heter Final Fantasy VII, och bland mina favoritsysslor är att lyssna på bra TV-spelsmusik. Därför kan man lugnt påstå att jag verkligen, verkligen såg fram emot detta portabla musikspel som innehåller det bästa från båda världarna.

Men hur spelar man ett musikspel utan instrument egentligen? Jo, genom att slå på diverse saker på skärmen i takt med musiken som hörs. På bild ser du cirklar i olika färger röra sig mot dina Final Fantasy-kämpar, och när cirklarna har nått en markering ska du göra ett vältajmat tryck på skärmen, annars kommer ditt gäng att tappa i liv och du tvingas att spela om. Hur trycket ska göras beror helt på vilken färg cirkeln har. Ibland räcker det med att dutta snabbt, medan du andra gånger måste hålla kvar eller dra linjer åt olika riktningar för att hålla dina hjältar vid liv. Upplägget påminner således väldigt mycket om dem man hittar i musikspelen Elite Beat Agents och Osu, men något lättare.

Skulle du ändå tycka att spelet är för svårt eller lätt kan du enkelt göra egna musikbanor till dig själv eller andra. Detta görs genom att placera ut egna cirklar som ska komma fram när du bäst tycker att det passar. Både jag och vår tioåring har haft kul med den här funktionen där vi har gjort den ena omöjliga låten efter den andra till varandra. Snabbt och roligt!

Det finns en gratisversion som innehåller två låtar att testa, förutom den tidigare nämnda baneditorn. Om du känner suget efter att utöka ditt låtbibliotek – vilket du kommer att göra - kan du enkelt göra det genom att köpa till fler låtar, antingen enstaka eller i paketpris via menyn.

Hur mycket du kommer att njuta av Theatrythm hänger helt på om du gillar musiken som spelas. Inom spelvärlden rankas just Final Fantasy-musiken som en av de allra bästa, om inte den bästa. För er som gillar serien är det här ett solklart köp. För er andra som är mer osäkra är gratisversionen något som åtminstone är värt att testas.

8/10

Felipe Madrid

Format: Iphone och Ipad