Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finalen i Back-SM avgörs i Lima

Återigen står Lima MS värd för finalen i Back-SM för bilar nu i helgen. Totalt är 59 förare anmälda, varavfyra av klubbens åkare. Till förra året hade klubben asfalterat starten nere i Mattsåsbacken för att slippa få spår i vägen, och göra det mer rättvist för de tävlande.

För förstagången tog Ann-Christin Renhall på sig ansvaret för Lima Racet.

– Den här gången har vi inga sådana nyheter, utan backen ser precis likadan ut och jag fortsätter som tävlingsledare. Vi har en bra stab, så arbetet flyter smidigt, säger Renhall.

Organisationskommittén hargått banan för att se att inga nya stenar tittat upp, eller om det behövs fler halmbalar än tidigare. Tävlingsförare har nämligen en tendens att försöka gena i kurvorna.

– Det ska vara samma förutsättningar för alla och hög säkerhet. Då är det bra med balar, fortsätterRenhall.

Back-SM består den här säsongen av tre deltävlingar, varav helgens är final. Samtliga med medaljchans kommer, men dit hör inte Limas förare då bara kör hemmatävlingen. Den som förväntas ha störst chans att hävda sig i helgen är Andreas Levin med en Nissan Sunny i klassen tvåhjulsdrivna rallybilar.

– Det är alltid speciellt med backe, att hitta det snålaste spåret upp för att tjäna någon tiondel. Vi har ändrat lite på bilen så jag hoppas det ska gå bra, säger Levin.

Kampen om guldet i hans klass står mellan Oskar Sundell, Sandvikens MK, och Jimmy Holmkvist, GestrikeRT. Totalt ska tre SM-klasser avgöras samt två med status av riksmästerskap. En deltävling på lördagen, och avslutande grand final på söndagen. Däremellan lite samkväm vid motorstadion med grillen tänd och trubadur på plats.

Lima MS grundades1973 och antalet medlemmar är drygt rygt 600. Antal anmälda är 59 stycken och bland hemmaåkarna finns Mikael Johansson, Bengt Johansson, David Stafås och Andreas Levin. Tre förare från grannkommunen Vansbro vill nog vara med och fajtas, Alexander Hallqvist, Lasse Israelsson och Andreas Israelsson.

Det gäller att komma först upp för de 1266 meter långa backen och för att publiken inte ska bli helt slut innan tävlingen, kommer de att skjutsas upp i minibussar till lämpliga publikplatser.