Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstfest i Boda Prästgård

/
  • På bilden syns fr v diakon Ewa Hall Aldegren, diakoniassistent Lotta Haglund, kyrkoherde emeritus Jan Engqvist, diakoniassistent Marie Stam och diakon Märta Blixt.

För att lätta upp höstmörkret och ha en trivsam stund med förtäring och underhållning i Boda Prästgård arrangerade de båda diakoniassistenterna Lotta Haglund och Marie Stam en höstfest.

Annons

Prästgården var trivsamt upplyst och marschaller var tända på gårdstunet. Ett fyrtiotal personer kom glada och förväntansfulla och hälsades välkomna av Lotta och Marie under lite soft musik på pianot med Walters Börje.

Innan förrätten bars ut nämnde värdinnorna att de även ville fira sitt femårsjubileum sedan de började sin verksamhet i prästgården. I och med dem fick prästgården fick en ny renässans med rikliga och varierande verksamheter som möjliggjort intresserade att komma och delta.

Diakonin, barn- och ungdomsverksamheterna har fina lokaler med anrik kyrklig historia i väggarna, cirklar i gymnastik, dialekt, konst m m samt möjligheten att bara komma in på en kopp kaffe är uppskattat. Enligt sägnen lär pigan ”Prästgårds Johanna” på olika sätt ge sig till känna, som en spännande forn ingrediens i dagens tider.

Walters Börje underhöll med lite allsång mellan rätterna, bl a ett medley på kända refränger. Diakonerna Ewa Hall Aldegren och Märta Blixt överlämnade blommor till Lotta och Marie för visad uppskattning för deras kreativitet och serviceanda. Kyrkoherde emeritus Jan Engqvist höll en berörande andakt som anknöt till den kommande Allahelgonahelgen och psalmen ”De skall gå till den heliga staden” avslutade kvällen.

Mer läsning

Annons