Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kooperativet Axelinas Palä firar 10 år

/
  • Caroline Lind, Patrik Torstenson, Jocke Öberg, Emma Granlund, Tobias Axelsson och Jonas Hermansson samlade inför tioårsjubileet.

Boendekooperativet Axelinas Palä har haft tioårsjubileum.
Jubileet firades med god mat, sång, musik och tal tillsammans med assistenter och föräldrar.

Annons

Axelinas Palä i Kvarnsveden bildades 2008. Kooperativet har 6 medlemmar/ägare som också är kooperativets hyresgäster. Alla som bor där har någon form av funktionsnedsättning och var och en har stöd av en personlig assistent. Dessutom finns föräldrar och anhöriga som stöd och hjälp för att driva kooperativet.

Bostadsrättslägenheterna var tidigare ett demensboende. Kooperativet köpte lägenheterna när kommunen upphörde med verksamheten. Efter en hel del renovering var det inflyttningsklart i oktober 2008.

Alla har lägenheter med egna kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Allt är samlat i ett våningsplan och centralt finns gemensamma utrymme där man kan se TV tillsammans eller t ex fika. Ingen personal finns förutom de boendes personliga assistenter.

Alla de som flyttade in 2008 bor kvar i sina lägenheter. Och alla trivs

Kooperativet har fungerat precis som planerat – om inte till och med bättre de inblandade hoppats. De som bor där har kunnat ta sina avgörande steg in i vuxenlivet. De har kunnat skapa sina egna liv samtidigt som de haft möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter när det passar.

Nu satsar alla vidare mot många fina år i kooperativet.

Mer läsning

Annons