Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Firade skolbygget med en taklagsfest

Nu är takstommen på plats på nya Aspebodaskolan och det firades traditionsenligt med en taklagsfest.
– Det är en gammal tradition som vi brukar försöka hålla, säger projektledaren Subhi Hassona.

När takstolarna har rests och takåsen lagts på plats är det tradition att tacka dem som byggt med en fest. Den håller projektledaren för nya Aspebodaskolan, Subhi Hassona, hårt på.
– Det har man i princip på alla byggen. Annars hänger de en docka av beställaren på taket i stället, säger han och skrattar.
– Sen är det trevligt att kunna samlas och fira lite tillsammans.

Under torsdagen bjöds byggarbetarna, politiker, beställaren, entreprenören Skoglunds bygg och skolpersonalen på smörgåstårta i skolans nuvarande lokaler. Och visst finns det anledning att fira. Bygget av den nya skolan håller än så länge både tidsplanen och budgeten.
– Vi räknar fortfarande med att skolan kan tas i bruk efter sportlovet vecka nio.

Bygget startades i maj och det enda problem som uppstått sedan dess var den bergmassa som fick lov att sprängas bort för att kunna bygga skolan på rätt nivå. Både projektledaren och skolans rektor, Lotta Arenvall, är nöjda med arbetet.
– Det går jättebra. Samarbetet mellan oss, kommunfastigheter och byggarbetarna fungerar bra, säger Lotta Arenvall och förklarar att hon tycker det är väldigt kul att man satsar i Aspeboda.

Även Krister Johansson (S), ordförande i kommunstyrelsens fastighetsutskott, var på plats och hyllade insatserna.
– Jag är djupt imponerade av det här bygget. Dels är det väldigt miljövänligt och energisnålt och dels bygger vår nya entreprenör väldigt billigt, säger han till Dala-Demokraten.
Skolan byggs helt i trä i enlighet med kommunens träbyggnadsstrategi och blir 1 200 kvadratmeter stor.

Emy Krüger
emy.kruger@daladem.se