Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde raka förlusten efter 2–5 mot Växjö

Ett Mora helt utan självförtroende efter tre raka förluster och ett Växjö fyllt av detsamma efter tre raka segrar drabbade samman på lördagskvällen i FM Mattsson Arena. Rent kampmässigt stod hemmalaget upp bra men matchen vann Växjö med 5–2.
- Visst, det är uppförsbacke, men vi måste sluta att bjuda på så mycket bakåt, tyckte Harald Lückner.

Första periodens spel präglades av nervöst uppträdande av hemmakillarna och kyliga Växjöspelare i avslutningarna.
– Jag tycker vi gör en bra förstaperiod och ändå står det 2–0 till Växjö, säger Harald Lückner, bekymrad tränare i Mora.
I inledningen av den andra perioden drabbades Marco Tuokko av matchstraff efter tackling i ryggen, vilket gjorde att Mora fick spela med en man mindre i fem minuter. Här visade Morakillarna stort hjärta och höll tätt under hela utvisningen. Växjö fick strax därefter ett friläge som gav 3–0, innan Niklas Bröms spräckte årets hemmanolla för Mora i powerplay.
Efter reduceringen fick Mora lite luft under vingarna och tvingade Växjöspelarna att ta utvisningar och i spel fem mot tre hittade Jens Jacobs rätt. Ytterligare ett defensivt misstag av hemmalaget gjorde att det återigen var en tvåmålsledning för bortalaget.
Mora var nära att få en drömstart på tredje perioden när pucken redan i den första minuten dansade på mållinjen, men Växjöförsvaret rensade undan. Mora hade sedan mycket puck och skapade flera fina lägen men Christoffer Bengtsberg i Växjökassen var omutlig, och med minuten kvar satte Växjö spiken i kistan, ännu en gång på ett friläge.
Janne Karlsson, tränare i Växjö, var riktigt nöjd med sitt lag och var imponerad av Moras kämpainsats. Moras dito, Harald Lückner var av naturliga skäl inte lika glad efter matchen.
– Arbetsinsatsen och inställningen var riktigt bra men så enkla misstag får vi bara inte göra, det är rena julafton, menade Harald och syftade naturligtvis på hemmalagets defensiva bjudningar.
Något som var riktigt positivt i den här matchen var att Moragrabbarna verkligen försökte och krigade stenhårt i 60 minuter. Denna inställning kommer snart att betala sig i form av poäng.
OLA MOPERS