Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjorton bilar i seriekrock

En stor trafikolycka inträffade på riksväg 70 i närheten av Solvarbo vid elvatiden. Totalt fjorton bilar var inblandade, varav en lastbil. Ingen människa skadades allvarligt, men sex personer kördes till sjukhus för lättare skador.

Olyckan var en seriekrock där bilar på väg mot Borlänge körde in i varann. Polisens länskommunikationscentral uppger att den bil som vållade olyckan körde därifrån, men sen hörde av sig till polisen.
Bilen har gjort någon slags manöver men på vilket sätt var oklart i går eftermiddag.

Begränsade resurser

Två polispatruller, ambulans och räddningstjänst kom till olycksplatsen. Polisens resurser var begränsade eftersom olyckor hände även på andra håll i snöovädret.
Riksvägen stängdes av i bägge riktningarna under ett par timmars tid medan räddningsarbetet pågick. Krockade bilar bärgades. Trafiken leddes vidare från riksvägen på avfartsvägar. Men tunga fordon fick problem att ta sig fram på grund av en för låg viadukt bland annat.