Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler funktionshindrade får jobb

Det är glädjande att läsa de senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen, som visar att fler personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av funktionsnedsättning som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen går vidare till jobb eller studier.

Under perioden maj augusti 2013 i år gick totalt 19 700 personer med en dokumenterad funktionsnedsättning till ett arbete med eller utan stöd, nystartsjobb eller reguljär utbildning.
Det är drygt ett tusen personer fler än under samma period i fjol. Unga under 30 år står för en stor del av ökningen.
Det är glädjande att se att hårt arbete med att informera arbetsgivare om det stöd de kan få av Arbetsförmedlingen ger resultat.
Att allt fler arbetsgivare ser den kompetens som finns och att inställningen förändrats är ett riktigt win win läge för alla parter.

Totalt har 27 procent av de inskrivna hos Arbetsförmedlingen en funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga.
Att fler människor nu får fler möjligheter att prova jobb och studier visar att regeringens ambitioner leder till att fler nu kan gå till egen försörjning och arbetsgemenskap.
Men vi måste fortsätta detta viktiga arbete och här har de offentliga arbetsgivarna ett stort ansvar att ta.

Ulf Berg (M)
Riksdagsledamot Dalarna
Gustav Nilsson (M)

Riksdagsledamot
Arbetsmarknadsutskottet
Peter Jutterström (M)
Riksdagsledamot Jönköping

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel