Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera Barnens Hus i konkurs – inte det i Borlänge

Det är företaget Rexinus AB, som driver tolv av de sammanlagt 26 Barnens Hus-varuhusen som finns runt om i Sverige, som begärt sig i konkurs, skriver Aftonbladet i sin nätupplaga.

Övriga 14 Barnens Hus-varuhus, däribland det i Borlänge, kommer att fortsätta sälja leksaker och andra barnprylar precis som hittills. Anledningen är att det drivs enligt så kallad franchisemodell.
– Jag bedömer att de är välmående, men det är oklart vilken logga de kommer att gå under, säger Lars-Henrik Andersson, konkursförvaltare till aftonbladet.se.

Orsaken till att de övriga nu har begärts i konkurs är att försäljningen har varit för låg i förhållande till de hyror som Rexinus har att betala.
Varuhusen som berörs är de som ligger i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Karlstad. Vid dessa finns sammanlagt 180 anställda.