Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera Barnens Hus i konkurs – inte det i Borlänge

Annons

Det är företaget Rexinus AB, som driver tolv av de sammanlagt 26 Barnens Hus-varuhusen som finns runt om i Sverige, som begärt sig i konkurs, skriver Aftonbladet i sin nätupplaga.

Övriga 14 Barnens Hus-varuhus, däribland det i Borlänge, kommer att fortsätta sälja leksaker och andra barnprylar precis som hittills. Anledningen är att det drivs enligt så kallad franchisemodell.
– Jag bedömer att de är välmående, men det är oklart vilken logga de kommer att gå under, säger Lars-Henrik Andersson, konkursförvaltare till aftonbladet.se.

Orsaken till att de övriga nu har begärts i konkurs är att försäljningen har varit för låg i förhållande till de hyror som Rexinus har att betala.
Varuhusen som berörs är de som ligger i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Karlstad. Vid dessa finns sammanlagt 180 anställda.