Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera inbrott upptäckta – polisen arbetar med att säkra spår

Under onsdagseftermiddagen har flera bostadsinbrott upptäckts i centrala Falun.

Vid halv fem-tiden på onsdagen fick polisen in ett samtal om ett lägenhetsinbrott på lasarettsområdet i Falun.

Den boende hade kommit hem och upptäckt att någon brutit upp ett fönster. Väl inne i lägenheten hade tjuven, eller tjuvarna, stulit bland annat en myntsamling, en surfplatta samt en mobiltelefon.

Inbrottet ska, enligt polisen, ha skett någon gång mellan klockan 07.00 på morgonen och fram tills dess att det upptäcktes.

Bara drygt en halvtimme senare, vid klockan 17.04, upptäcktes nästa inbrott i samma område.

I det fallet uppger anmälaren att en entrédörr brutits upp. I nuläget är det oklart vad som stulits men en polispatrull är på väg till platsen för att genomföra en brottsplatsundersökning.

Även en villaägare i centrala Falun har haft besök av tjuven – något som upptäcktes vid 16.45-tiden.

Enligt anmälaren har någon tagit sig in i villan genom att bryta upp en fönster på framsidan av huset, intill entrédörren. Bland annat har ett smyckeskrin stulits.

En polispatrull har varit på plats men konstaterat att det krävs en mer ingående brottsplatsundersökning. Man har därför spärrat av för att kriminaltekniker ska kunna säkra spår vid en senare undersökning.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här