Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera intresserade av Snöå bruk

För drygt ett år sedan beslutade Vansbro kommun att anlita en mäklare för att avyttra alla kommun-ägda fastigheter vid Snöå bruk.
I dagsläget finns ett par intressenter som visat intresse av att köpa fastigheterna med bland annat herrgården, vandrarhem, konferenslokaler och 40 fritidstomter.

Som tidningen tidigare berättat är det fastighetsmäklaren Mikael Ågren från Malung som fått uppdraget att marknadsföra och förhoppningsvis sälja hela objektet för minst 8,5 miljoner kronor.
– De som visat intresse har olika ambitioner, men i dagsläget vet vi inte vad som händer och när det kan bli aktuellt med en försäljning, säger kommunalrådet Per-Anders Westhed (C).

Hela försäljningen grundar sig på det omfattande besparingsförslag man tagit beslut om och där man bland annat slagit fast att kommunen ska avyttra alla fastigheter där man inte bedriver egen veksamhet.
Kommunens förhoppning är att en försäljning ska leda till en utveckling av hela området som man menar har en stor utvecklingspotential. Att det skulle ge lite extra klirr i kommunkassan har säkert också sin del i beslutet.

Leif Olsson
leif.olsson@daladem.se