Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfest vid Hjultorget

Annons

I år är det 25 år sedan det stora konsthjulet intill riksväg 70 i Insjön invigdes. Syftet med uppförandet av en kopia av det stora hjulet vid gruvorna öster om Insjön, var att skapa ett blickfång som skulle ­förmå trafikanterna att stanna i Insjön.

Utvecklingen har gått Insjön väl i händerna. Lördagens Insjödag vid blev en överväldigande manifestation över utvecklingen från Clas Ohlsons etablering i området till ett expanderande handelsområde som växt upp kring Hjultorget.

Under tio lördagstimmar vallfärdade folk från hela länet till Insjön, lockade av ett aktivitets- och artistuppbåd som det anstår en 25-årsjubilar.

Det erbjöds aktivteter för alla åldersgrupper och intressen.

En av de mer udda och ett bevis för den omtalade kreativiteten i Insjön, var Oliver Rolands, elev i klass 8 i Åkerö skola, som presenterade sitt egenhändigt framtagna Monopåhlspel – en lokal variant på det klassiska Monopolspelet som sysselsatt generationer spelintresserade barn och ungdomar.

Från olika scener tävlade kända artister och lokala förmågor om uppmärksamheten. Mitt i bruset stod en lycklig projektledare, Veronika Lärka, tacksam över att den jubilerande Insjödagen lockat så mycket folk.

Christer Gruhs
christer.gruhs@dt.se