Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfest vid Hjultorget

I år är det 25 år sedan det stora konsthjulet intill riksväg 70 i Insjön invigdes. Syftet med uppförandet av en kopia av det stora hjulet vid gruvorna öster om Insjön, var att skapa ett blickfång som skulle ­förmå trafikanterna att stanna i Insjön.

Utvecklingen har gått Insjön väl i händerna. Lördagens Insjödag vid blev en överväldigande manifestation över utvecklingen från Clas Ohlsons etablering i området till ett expanderande handelsområde som växt upp kring Hjultorget.

Under tio lördagstimmar vallfärdade folk från hela länet till Insjön, lockade av ett aktivitets- och artistuppbåd som det anstår en 25-årsjubilar.

Det erbjöds aktivteter för alla åldersgrupper och intressen.

En av de mer udda och ett bevis för den omtalade kreativiteten i Insjön, var Oliver Rolands, elev i klass 8 i Åkerö skola, som presenterade sitt egenhändigt framtagna Monopåhlspel – en lokal variant på det klassiska Monopolspelet som sysselsatt generationer spelintresserade barn och ungdomar.

Från olika scener tävlade kända artister och lokala förmågor om uppmärksamheten. Mitt i bruset stod en lycklig projektledare, Veronika Lärka, tacksam över att den jubilerande Insjödagen lockat så mycket folk.

Christer Gruhs
christer.gruhs@dt.se