Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfest vid travbanan i Rättvik - 9 000 på plats

Vilken folkfest det var vid Rättvik i lördags. Travårets höjdpunkt i siljansbygden lockade storpublik, närmare 9 000 personer. Förutsättningarna för att åtskilliga skulle söka sig till publikplats vid travbanan var de bästa.

Högklassiga tävlingar, final i Sommartravet och inte minst ett strålande väder, kanske en av sommarens allra varmaste dagar. Därför var det under större delen av tävlingsdagen trångt på de publika områdena. Besökarna kom från när och fjärran, en del vana travbesökare medan andra inte hörde till stammgästerna vid travbanor.
– Det här är första gången på ungefär 30 år som jag är på trav, sa Jan-Olof Löfstrand, Mockfjärd, när DD träffade honom, frun Elsa och dottern Emilia.

Han berättade att förra gången var i Romme, Borlänge, någon gång i början av 1980-talet. Betydligt oftare återfinns sandvikenduon B-O Westlund och Christer Lindqvist vid olika travbanor.
– Det här är den bästa hobby som finns förutom fiske, sa B-O Westlund, som tillsammans med sitt sällskap hade satt sig tillrätta i en medhavd stol nedanför stora läktaren. Med sig hade de även en kylbox med nödvändig dryck i. Något som behövdes eftersom termometern visade på 25-30 plusgrader.

De som måhända inte med sig något själva att dricka kunde förse sig med vatten som bland andra Rättvik kommuns folkhälsosamordnare Iréne Sturve och Inge Östlund, politiker, bjöd på. Ett av räddningstjänstens fordon hade fyllts med gott och kallt isälvsvatten, sisådär 11 000 liter. Det räckte gott och väl, men efterfrågan var stor. Såväl i lördags som under CCWeek-cruisingen i torsdags serverades 5 000-6 000 muggar.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se