Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkpartister kräver fler danser på Stora Björn

För några år sedan arrangerades på Stora Björn varje helg under vinterhalvåret dans med kända dansband.

Men dessa danser har upphört och nu arrangeras bara ”Hela huset gungar” sista helgen i månaden då alla har fått lön.

– Vi vill att kommunen ska kräva fler danstillfällen om ett nytt avtal skall upprättas med Folkets hus, säger Folkpartiets Lars Ingvarsson och Monica Lundin.

Folkpartiet skriver vidare i sin interpellation till kommunfullmäktige i Borlänge att under sommaren har Lilltorpet i Falun, som drivs av IOGT-NTO, arrangerat 18 dansaftnar (torsdagar och söndagar).

Besöksantalet har varierat mellan 200 och 500 personer med en entréavgift på 140 kronor och ekonomin går ihop för en nykter tillställning.

I Borlänge har dansklubben Hedemora Svänggäng arrangerat elva danser på Tyllsnäs (tisdagar och söndagar). Det finns således ett behov av dans, som är friskvård i form av motion och socialt umgänge.

De dansanta i Borlänge måste vintertid åka till Hedemora på söndagar, eller Uppsala och Örebro på lördagar.

Det finns ett stort intresse för dans, det visar inte minst dansbandsveckan i Malung.

När s-majoriteten nu väljer att ge Folkets hus ett ekonomiskt stöd borde man också kräva att dans arrangeras fler helger än bara ”När hela huset gungar”.

Om Borlänge skall leva upp till devisen ”Trevligt folk” borde kommunen kräva av Folkets hus att lördagsdanserna återinförs, skriver Folkpartiet vidare i sin interpellation.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se