Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För Södra skolans elever började terminen med en hälsning på olika språk

Nu har terminen dragit igång igen för skolbarnen i Falun. I går samlades eleverna från Södra skolan på skolgården vid Kvarnbergsskolan. Där hälsade lärarna på eleverna på alla språk som finns på skolan.

Som tradition har Södra skolan en gemensam "Börja-skolan fest. Det började med välkomsthälsningar på de olika språk som finns på skolan och senare på dagen blir det glass.
Personalen klädde ut sig i roliga hattar och välkomnade skolbarnen med välkommenskyltar på de olika språk som finns på skolan.
I går samlades alla eleverna från förskolan till årskurs 6 på skolgården vid Kvarnbergsskolan, där de får gå ett läsår, under tiden som tomten saneras vid Södra skolan.
Sedan går de in i klassrummen där det nya läsåret började.
Barnen är förväntansfulla. Klass 1-3 samlas tillsammans med de lärare de ska ha under läsåret. Flera lärare har varit med tidigare, så barnen känner igen dem.
En av läraren har barnen i gymnastik. Och så matematik. Klass 1 och 2 får gymnastik tillsammans och treorna har för sig själva.
Och nytt för treorna i år är också slöjd.
På Kvarnbergsskolan finns ingen slöjdsal så barnen får gå tillsammans med en lärare till Främbyskolan för att ha slöjd.
Och tillsammans sjunger alla eleverna en sång för att sedan dela upp sig i olika klassrum.
Och på frågan vad eleverna tycker ska bli kul och spännande att lära sig i trean svarar en av eleverna: "Skrivstil".

ILSE VORNANEN
023-475 35
ilse.vornanen@daladem.se