Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar döms för misshandel

Det började med spilld fruktsaft. Som blev bråk om en surfplatta. Och till att en uppretad pappa tog stryptag på sin tioåriga dotter. Nu kostar det honom villkorlig dom med samhällstjänst, 12 400 kronor i skadestånd samt dagsböter för hans nya fru.

Det var 24 juni som flickan kom till pappan för att bo där några veckor. Och spillde fruktsaft i soffan. Vilket hon fick skäll för – och smet in på sitt rum.
Då pappan visste att dottern efter varje meningsutbyte brukade via internet berätta för sin omgivning vad som hänt hade han förbjudit henne ta med surfplattan till rummet.
Hans fru gick efter för att ta ifrån flickan plattan. Vilket ledde till en knuff som bedömts som ringa misshandel.

Oväsendet fick pappan att kommer efter. Han och hustrun säger att de greppade tag om flickans axlar och la ner henne på sängen medan flickan hävdar att hon utsattes för ett flera minuter långt stryptag. Vittnesmål från mamman och en polis som sett en rodnad på halsen som han tagit bild på anses av tingsrätten vara bevis för att hon utsatts för stryptag.
Pappan döms därför för misshandel som borde ge en månads fängelse men får straffet villkorligt i kombination med 50 timmar samhällstjänst.
Hustrun får 60 dagsböter om 100 kronor.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se