Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar i Rättvik varnas för falsk ”morfar”

– Hej! Vi har kommit för att hämta NN.
En incident med ett äldre par som påstod att de skulle hämta en namngiven elev vid Nyhedsskolan i Rättvik inträffade för en vecka sedan.

Det framgår av ett viktigt meddelande som skolans rektor, Igun G Sahlberg, skickat till föräldrar som har barn vid skolan. Meddelandet har även spridits via Facebook.
Händelsen inträffade förra fredagen, 8 november, när en man och en mörkhårig kvinna i 60-årsåldern utgav sig för att vara elevens mormor och morfar. Några elever ombads hämta den namngivna.

Uppmaningen från en av skolans anställda att anmäla sig till skolans ansvariga och tala om ärendet lyddes inte. I stället åkte paret iväg. Händelsen har anmälts av både skola och föräldrar eftersom de senare inte kände till att någon annan skulle hämta barnet. Någon förundersökning har inte inletts.
– Det beror på att inget brott begåtts. Det inträffade har i stället upprättats som ett underrättelseuppslag.
Detta så att polisen känner till händelsen om något liknande skulle inträffa igen.
Bo Eriksson tycker att det har agerats rätt och anser att det inte finns anledning till oro.
– Däremot är det viktigt att vara uppmärksamma på okända bilar och personer.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se