Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förare fastklämd och hängande över en timme

En svår singelolycka inträffade på länsväg 247 vid Malingarna norr om Ludvika vid middagstid på måndagen.
En flisbil med släp körde av vägen mellan de båda sjöarna Lilla och Stora Malingen. Förarhytten som slets av och trycktes fast mellan släp och träd.
Först efter en och en halv timme fick räddningstjänsten loss mannen som var fast i hytten hängande upp och ner.

Larmet kom straxt innan lunchtid på måndagen. Föraren var på väg från norr mot Ludvika körde av i en vänstersväng bilen gick ner i slänten och kolliderade med en rad högväxta furor innan det blev stopp på fordonet som välte.
Kollisionen var så kraftig att förarutrymmet slets i bitar och förare klämdes fast i fötterna. Förathytten delades i två delar och delarna var separerad tre meter och totalt sönderslagen.
Överdelen med den fastklämde föraren blev stående upp och ner och mannen hängande med huvudet ner och han satt fastklämd med benen.
- Det tog en och en halv timme innan vi lyckades klippa loss mannen från hytten berättar räddningsledare Åke Larsson vid Ludvika räddningstjänst. Först då kunde mannen kunde föras för vård med ambulans till Falu lasarett.
Fordonet kom från ett åkeri i Gagnef och var på väg söderut när föraren av okänd anledning förlorade kontrollen i en kurva. Mannen uppges vara i 40-årsåldern.
Det var den stora lasten som gjorde att kollisionen med furorna blev så kraftig. Fordonet var lastat med tre containrar med flis på vardera ungefär 40 kubikmeter flis.


CHRISTER NYMAN
023-476 36
christer.nyman@daladem.se