Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbannelsen bruten

Det dröjde till den sjunde hemmamatchen.
Men mot Örebro kom Leksands första trepoängare på hemmaplan.

– Det kändes rätt så lugnt, vi är det bättre laget hela matchen, säger Leksandsmålvakten Oscar Alsenfelt till CMore.
Leksand hade vaskat om i kedjorna, och Jens Bergenström tog plats i första kedjan bredvid Mikael Johansson och Fabian Brunnström, samtidigt som Jacob de la Rose flyttats till andra kedjan, där han spelade tillsammans med Johan Ryno och Jacob Blomqvist.
Och det var just de la Rose som spräckte hemmalagets nolla när han följde upp returen på Johan Rynos skott och satte 1–0 efter drygt sju minuters spel.
Det var annars en jämn men spelmässigt medioker period, där Tomas Skogs, med ett stolpskott, var närmast mål för Örebro.

Leksand kom i gång bra i den andra perioden och etablerade spel i den offensiva zonen. Efter att ha klarat av ett numerärt underläge så fick Leksand spela powerplay, och då kom också 2–0- målet.
Efter en tilltrasslad situation framför Örebromålet, kunde Mikael Johansson överlista förbi Tim Sandberg i Örebromålet.
– Vi har pratat mycket om att få in mer folk på mål i powerplay, tidigare har vi spelat lite för snyggt. När pucken ligger fri gäller det bara att kriga in den, säger Mikael Johansson till CMore.
Efter 16.24 hade Pär Edblom en jättechans att ut­öka ledningen till 3–0, men fick inte skottet på mål.
Leksands 3–0-mål kom i stället 25 sekunder in på slutperioden när Mikael Johansson gjorde sitt andra mål för kvällen.
Örebro stack emellan med en reducering till 1–3, efter att Leksandsmålvakten Oscar Alsenfelt misslyckats med att få bort pucken.
När Johan Ryno, i numerärt överläge, satte 4–1 efter 12.05, var det dock ridå ner för gästerna. Tidigare under säsongen hade Leksand på hemma­plan en seger efter straffar (Modo) och en seger efter förlängning (Växjö).

Thomas Lind/DT